tiistai 25. tammikuuta 2011

Syklonien Samoa ja OMA HOTELLI

Loppuaika Tongalla meni aikalailla samoissa tunnelmissa kuin alkukin. Kelit eivat juurikaan suosineet, mutta sukellusvedet olivat kirkkaat ja muutenkin elama sopivan leppoisaa. Ainut miinus oli, kun ihmeteltiin, miksei Miika luottokortilla voi enaa nostaa rahaa, vaikka kredittia pitaisi viela olla jaljella. No, syy selvisi varsin pian nettipankissa - Miika oli yrittanyt nostaa 1000 Pa'angaa automaatista ja systeemi kaatui (niin kavi lahes aina). Kuitenkin tuolla kertaa vehje oli vienyt tuon miltei 500 euroa luottokorttitililta, mutta jattanyt rahat antamatta. No, ajateltiin, etta siina meni 500 budjetista ja etta sita sopii odottaa takaisin saatavaksi vasta kuukausien paasta. Kuitenkin kokeiltiin onnea Nuku Alofalla, Tongan paakaupungissa, ennen Samoan lentomme lahtoa ja kappas, parissa tunnissa saatiin fyffet takaisin! Enaa pitaa kinuta Masterilta takaisin se 13,34 euron nostopalkkio, jonka koko lystista kiskoivat...

Paatettiin varata Samoalta oikein honeymoon-resortti, kun kerrankin siihen off seasonin aikaan oli varaa. Paadyttiin Sava'iin saarelle tunnin lauttamatkan paahan paasaaresta ja paikka olikin varsin hieno, ainakin siihen nahden, mihin oltiin totuttu. Oltiin lahestulkoon ainoita vieraita koko viikon aikana, joten melkein voi sanoa, etta oli OMA HOTELLI. Tarkoitus oli viettaa koko viikko niinkin eksoottisissa tunnelmissa kuin uima-altaalla maaten, mutta toisin kavi. Samoan saarten ympari pyori koko viikon sykloni, joka sai aikaan ihan jarjettomia, jatkuvia sateita ja mieletonta tuulta. Ekaan paivaan ei voitu tehda mitaan kelin takia, mutta tokana paivana vuokrattiin lautalla tapaamiemme parin ruotsalaisen teinin (19v :P) ja yhden saksalaisen jaban kanssa auto, ja ajettiin saaren ympari. Nahtiin muutamia ihan hienoja paikkoja, kuten kymmenien metrien korkuinen vesiputous keskella sademetsaa, jossa kavimme uimassa.

Vaan nyt loppuu lassytys. Vikaa kahta paivaa lukuunottamatta oli ihan paskaa hienoista puitteista huolimatta. Kun sataa kaatamalla vetta (eli kahdessa sekunnissa olet lapimarka), niin vaihtoehtoja, mita voit tehda, on joko istua sisalla ja lukea kirjaa (sita voi tehda kotonakin) tai istua hotellin baarissa (sitakin voi tehda kotona ja lisaksi siihen menee ihan homona rahaa). Noh, eraalla pariskunnalla, joka tavattiin Apiassa, Samoan paakaupungissa, kavi hieman heikommin: heilla tuli pahimman myrskyn aikaan meri majan ovesta sisaan, ja lopulta koko asumuksen seinat liukenivat :D Etta sen suhteen tuo havyton kulutettu 800 euroa oli ihan kannattava sijoitus.

No, kuten sanottu, resortissa viettamamme kaksi vikaa paivaa olivat ihan kelvollisia; aurinko paistoi satunnaisesti ja valtaosan paivasta ei satanut. Ainoastaan pari seikkaa varjostivat ah-niin-autuasta onneamme.. Ensinnakin nahtiin, kun joku mulkku ajoi koiran yli ihan meidan hoodeilla, eika edes vaivautunut pysahtymaan ja hoitamaan koiraparkaa pois paivilta. Toiseksi kuultiin, ettei Upolun (paasaari, jossa on lentokentta) ja Sava'iin valia liikennoivat lautat olleet kulkeneet kolmeen paivaan ja olimme vaarassa missata lentomme, mikali lautat eivat maanantaiaamuna alkaisi kulkemaan. Kolmanneksi vikana iltana huomasimme, etta Miikan kateisvarannoista oli kadonnut 300 taalaa, eli n. 100 euroa. Joku urpo on pollinyt massit varmaan ekana paivana, jolloin meilla ei ollut huoneessamme safety boxia kaytossa.

Sunnuntai-iltana kuulimme, etta maanantain ensimmainen lautta aamukuudelta kulkee. Lahdimme sitten neljan jalkeen kampilta, ettemme missaa tuota lauttaa. Upolun keskustassa menimme ihan huviksemme Air New Zealandin toimistoon kysymaan, etta onhan iltainen lentomme edelleen lahdossa, ja kappas - eihan se helvetti ole! Parasta on, etta oltiin buukattu Losista sikakalliit kampat jo etukateen (130USD/yo), ja nyt tulisimme missaamaan ainakin ensimmaisen yomme. Viela parempaa on, ettei Air New Zealand tarjoa minkaanlaista majoitusta viivastyksen ajaksi, koska kyseessa on saasta eika heista riippuva syy. Matkavakuutus ei taas korvaa, koska heidan mielestaan vastuu on lentoyhtion, mutta he olisivat kylla korvanneet, mikali viivastys olisi johtunut kulkemattomista lautoista. Etta saatana soikoon. No, tietenkin sitten haluttiin kohtuuhintainen kamppa taalta Samoalta ja saatiin ihan jarkyttava murju. Kaiken kruunaa se, etta Miika soitti juuri ns. "hotelliltamme", etta siella on polviin asti vetta talla hetkella, kun on satanut niin vitusti.

4 kommenttia:

  1. Melkosta settiä! Kalpenee Teniksen trooppinen myrskykin tän rinnalla :D

    - Nika

    VastaaPoista
  2. "Off the season" :D

    -Sipa

    VastaaPoista
  3. Voi hyvät hyssykät! Teillä on aikamoisia kokemuksia repussa - ihan laidasta laitaan. Niin pitääkin :) Onpahan sitten kotona, mitä muistella! Ootte nyt ilmeisesti jo Jenkeissä?
    Taikku

    VastaaPoista
  4. Kivaa luottavaa mut kuvia ois myös kiva kattoo ja sais vähä paremman kokonaiskuvan!:)

    VastaaPoista