maanantai 22. marraskuuta 2010

Sinkkuelamaa 2 on kusetusta!

Paastiinpahan vihdoin reissuun, ja nyt joudunkin sitten loppuloman kirjoittaa tallasella vammasella tyylilla ilman aata ja oota. Jos joku tietaa, mista sellaset saa, niin infoa otetaan vastaan! Melko hanurista nimittain varmaan tallasen lukeminen..

No anyway, Abu Dhabissa ollaan. Matka tanne oli pitka ja hikinen, mut Etihad Airways on kylla miun uusin suosikkilentoyhtio! Ihan hammentavan overit lentokoneet, just about sellaset kun tossa otsikon Sinkkuelamaa 2-leffassa, et sen suhteen se leffa ei kyl oo kusetusta. Karvahattuluokassakin oli omat screenit selkanojassa, joista pysty valkkaa vaikka mita leffoja, ja sit oli a'la carte-ruokalistat, joista sai valita routsan kolmesta eri vaihtarista. Ehka se oli vaan jotain alkureissun huumaa, mut oikeesti se ruoka maistu paremmalle ku koneessa yleensa..kai? Sit sheikki-osastolla oli oikeesti sellaset sviitit, niinku siina leffassakin. Onneks lennetaan viel huomenna Kathmanduunkin, ku se oli niin hieno se kone. Ainoo vaan, et joku saakelin urpo istu miun eteen ja kaato sen penkin about vaakatasoon, ettei ees meitsin polvet mahtunu olee. No, yritin sitten ratkasta ongelman hakkaamalla nyrkilla sen idiootin selkanojaa, mut sain vaan vihaisia katseita (Miikaa havetti niin paljon, et se ois suostunu vaihtaa miun kaa paikkaa vaik se nyt ei siihen ainakaan ois mahtunu istuu!).. No sit vaan ihan lapalla kokeilin sanoo sille urpolle et excuse me, en mahu olee, ni KAPPAS, tyyppi vaan hymyili ja sano et sori ja nosti sen penkin ylemmas! Tosi janna, pitaa vissiin ruveta kokeilee samaa konstia jatkossakin!

Tultiin tanne Abu Dhabiin siis toissapaivana, eli lauantaina. Mein hotla on ihan liian hieno mein makuun, mut ku ei alle 4 tahden hotelleita oo koko cityssa, niin minkas teet. Sain siivoojalta hieman jannia katseita, kun pyysin silta pesuainetta, etta voisin pyykata tahan mennessa likaantuneet t-paidat ja kalsarit, kun ei sita saumaa sit taas varmaan vahaan aikaan oo. Se kummeksu varmaan siks, koska taal hotellis ois joku pesulapalvelu, mis vois pesettaa esim. puvun, mut ku ei siel ollu hinnastoa pikkareille, niin pitanee pyykata ne ite. Toivottavasti kuivuu huomiseks. Erotutaan kyl Miikan kaa kaikin puolin eduksemme, ku kaikki muut on jotain pukumiehia..

Eilen huideltiin kaupungilla koko paiva. Eka mentiin jollain hotellin tarjoamalla shuttle busilla yhteen overeimmista ostoskeskuksista, mis oon ikina kayny. No, ei yllattaen ollu mein juttu, koska siel oli vaan hulluna jotain merkkiliikkeita (ja tyhjana oleva sisalaskettelukeskus), joten ostin sen mestan ruokakaupasta kamman ja mehupullon, johon voi tyhjana sit tunkee lentokoneessa rajahtaneen (!!!) aurinkorasvan sisallon. Sit mentiinkin Miikan kaa kavelee sen ostoskeskuksen hoodseille rantaan, koska se hotellin bussi tulis hakee vast jotain neljan tunnin paasta. Ja tietenkaan ei voitu lahtee taxolla aiemmin, koska oltais missattu ilmanen kyyti! No, huomattiin aika nopeesti, et Abu Dhabia ei oo tarkotettu jalankulkijoille. Kaupungin keskustassakin nopeusrajoitus on 80km/h ja jalkakaytavat on huonoja, tai niita ei oo. Paitsi, etta enemman taalla joka tapauksessa vaistetaan ku Kuopiossa..

Mein todella sivistavan ostoskeskusvisiitin jalkeen kaytiin viela koko kaupungin ainoalla julkisella rannalla, joka oli siis ainut mesta, missa sai esiintya bikineissa. Siella oli onneks duunissa pari-kolme siveyspoliisia, jotka piti huolen siita, ettei kukaan rietastellu. Torkeyksia, joihin jengi syyllisty, oli mm. valokuvien ottaminen, etaisesti boksereita muistuttavat uimahousut jalassa uiminen (kaveri haettiin vedesta ja pakotettiin pukee paalle), farkkujen pukeminen paalle julkisella paikalla, aijien kasi kadessa kaveleminen ja niin edelleen. Meinattiin Miikan kaa ihan vittuillessaan kayda pussailee siin rannassa, mut ei sit kayty. Olis kyl varmaan pitany.

Tanaan sit kaytiin maailman kuudenneks isoimmassa moskeijassa. Meikakin sai kunnon burkhan paalle, naytin siina ehka idiooteimmalle ikina! Iltapaivalla lahdettiin sit kauan odotetulle aavikkosafarille, ja paasin vihdoin omieni pariin, kamelien keskuuteen! Tuli kokeiltua myos lumilautailua hiekkadyyneilla, en voi suositella kellekaan. Sit siella rundilla oli viela jotain safkaa ja maailman noloin napatanssija. Oltiin Miikan kaa ihan paniikis, et joudutaan sen kans tanssii sinne stagelle, ku se haki kaikkii uhreja, mut ei onneks sit jouduttu.

Ainiin, pari sanaa tohon otsikkoon liittyen. Hensulle tiedoks, ettei taalla TOD oo sellasia ihania basaareja, niin ku siina leffassa (eika niita kenkia myytavana!), nimittain koko kaupungissa on KIELLETTYA myyda mitaan missaan muualla ku sisatiloissa.. Mut kylla taalla mimmit kavelee monet burkha paalla, tai ainakin sit muuten sen kaavun kanssa, ja kaikki paikalliset aijat kayttaa sellasta valkosta kaapua ja sellasta paahuivia ja pantaa siina. Mie luulen, et toi on myos joku statussymbolijuttu, koska melkein kaikki duunarit on vierastyolaisia, ja sit noi sheikkihemmot haluu erottua niista duunareista. Tai sillein myo se homma mietittiin.

Joo, kaiken kaikkiaan ihan kivat kaks paivaa on ollu taalla, mutta nyt oon kyl jo ihan valmis jatkaa eteenpain. Huomenna suuntana Kathmandu ja sielta sit torstaina kohti Everestin Base Campia!

7 kommenttia:

  1. Oisit vaan työntänyt Miikan stagella ja ottanut kunnon kuvakollaasin.

    Happy Trails in Nepal!

    VastaaPoista
  2. Ahhaahhaa! Paras kirjotus ikinä :D Ootte selkeesti tosi Abu Dhabi-yhteensopivia <3. Kai hamstraat sielt hotellista kaiken ilmaisen, kuten kenkienkiillotusienen, saippuat ja suihkuhatut? ;)

    Ihkuu matkan jatkoa, tääl on kylmä ja lunta!

    VastaaPoista
  3. Mo,
    oliko burkha päällä kova olo?:D Sehän olisi kätevä vaatekappale, kun ei tarvitsisi miettiä, mitä sen alle laittaa...

    Mukavata matkan jatkoa huomiselle!
    -lp-

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtavaa! :) Kuulostaa niin huipulle, että jatkakaa samaan malliin.
    -Linda

    VastaaPoista
  5. Hieno juttu Emma! Sius on selvästi kirjailija-ainesta :) Täällä pimeessä ja kylmässä voi suorastaan eläytyä noihin teidän tunnelmiin ja näkymiin tän avulla. Jännityksellä odotellaan Nepalia! Ihanaa reissun jatkoa teille. - Taikku-

    VastaaPoista
  6. Vai että puhumalla pitäs ongelmia ratkasta ulukomailla, mitäs hittoa. Ne on vissiin niitä kulttuurieroja tai jotain sellaista ;)

    VastaaPoista
  7. Jussi, todellakaan en ois halunnu siita mitaan todistustaineistoa! :D

    Ansku, mietin kyl jo vakavasti, mut sit tulin siihen tulokseen, et tota roudattavaa on mukana ihan riittavasti, joten ne jai sit hotlaan :(

    Mama, sehan nyt on ihan sama, jattaako miettimatta, mita laittaa paalle ja nayttaa idiootilta, tai sit et laittaa vaan suoraan sen burkhan paalle, ja nayttaa idiootilta (tai lahinna viikatemiehelta meikan tapauksessa)..

    Linda ja Taikku, kiva kuulla teista!

    Ja Seitan! Mina kommunikoin lyomalla vaan :P Mut kulttuurierot kato, ei voi mitaan!

    VastaaPoista