torstai 25. marraskuuta 2010

Ei menny niinku...

Jepa, Jussin riemuksi lisaa tilitysta luvassa!

Ei sitten menty tanaan Luklaan. Olin nukkunu koko yon olemattoman huonosti, kun olin jannittany tanpaivasta lentoa niin paljon. No, sitten koitti heratys kello 4.30 ja mentiin kentalle. Mein oppaan piti olla samassa kyydissa, mutta ei se ollut. Venattiin sit kentan ulkopuolella opasta jotain puolisen tuntia, eika sita nakynyt missaan. Silla oli kaikki mein liput yms., joten aika hiljasta oli tehda mitaan ennen oppaan tapaamista. Se tuli sit lopulta tunnin myohassa, mut oli aika orpo olo, kun ei tuntiin tiennyt ollenkaan, et onko se tulossa vai eiko.

Koneen oli maara lahtea 6.30, mut joskus seiskan aikoihin paastin koneeseen. Se oli sellanen minimaalisen pieni vehje, jossa matkatavarat oli keskikaytavalla ja jengi istui reunoilla. Siina koneessa oli jo moottorit kaynnissa, kunnes joku aija juos sinne lentokentalle ja heilutti kasiaan, mista ne kapteenit ymmarsi, ettei mennakaan. Ilmeisen toimiva lennonjohto Kathmandussa. Luklan kentta oli kiinni huonon saan vuoksi, ja sen takia ei kannattanu lahtea liikenteeseenkaan. Mentiin sitten takaisin terminaaliin ja aateltiin, et kohta paastaan yrittamaan uudestaan.

 No, odotettiin kolmeen asti iltapaivalla, eli yhteensa jotain 9 tuntia, kunnes tuli ilmoitus, etta kaikki lennot Luklaan on (yllari!) loppupaivalta peruttu. Kantsi viettaa koko paiva kentalla! No, toisaalta mielummin 9h turhaan kentalla ku vuoren seinamaan tormaavassa koneessa. Ehdittiin onneks kayda tanaan sit iltapaivalla siella Monkey Templessa, joka oli siis temppeli, jossa oli apinoita. Huomenna uusi yritys!

Meil on myos plan B, jos toi Luklaan lentaminen kusee huomennakin. Siina tapauksessa mennaan Annapurna Circuitille, joka on kanssa sellanen 14 paivan vaellusreissu. Se kulkee vahan matalammalla (korkein paikka jotain 5000m) ku Everest Base Campin trekki, mut kuulemma maisemat on hienot. Saas nyt siis nahda, kummalle reissulle mennaan.

PS. On melko arsyttavaa kirjottaa blogia, kun sahkot katkee koko ajan.

4 kommenttia:

  1. Joo, aika erikoinen lennonjohto. Toivottavasti pääsette huomenna lentämään alkuperäisen suunnitelman mukaan ja pääsette sinne haluamaanne mestaan. Keleille ei valitettavasti voi mitään ja onhan teillä se B-suunnitelma, hyvältähän sekin kuulostaa. Oli taas mukava kuitenkin kuulla kuulumisia!
    -lp

    VastaaPoista
  2. Juu, samaa mieltä, millään ei jaksaisi odottaa kahta viikkkoa seuraavia kertomuksia. Tää on niin nasta juttu lukea, että tulee ihan samalainen olo kuin lapsena joulukalenterista: ei millään malttaais odottaa seuraavaa luukkua :)
    Mut tosi, tosi hienoo vaellusreissua - kumpaan sitten menettekään.
    -Taikku-

    VastaaPoista
  3. Melkosta settiä tuol lentokentällä! Onneks siellä sentään tajuttiin perua ne lennot eikä lähetty hakee riskillä jotain sinnepäin :D

    VastaaPoista
  4. Moi Emma!
    Myös minunkin puolesta oikein mukavaa ja turvallista matkaa teille:)
    ...kiva lukea näitä siun tarinoita:)
    Pidähän meijät aina ajantasalla kuin mahollista:)
    Terkuin PeePee

    VastaaPoista